Opis
475 mg octu jabłkowego w dawce dziennejBogaty w biopierwiastki, witaminy, aminokwasyBez dodatków i wypełniaczyKapsułki z celulozy roślinnej, delikatne dla żołądka, przyjazne wegetarianom i weganomOcet jabłkowy otrzymywany jest z jabłek poddanych fermentacji octowej. Fermentacja jest biochemicznym procesem prowadzonym przez bakterie w warunkach tlenowych. Pożywką są jabłka – czy raczej zawarty w nich cukier, który bakterie przekształcają w alkohol etylowy, a następnie prowadzą w nim fermentację.Produktem końcowym jest 6% lub 10% ocet jabłkowy, czyli wodny roztwór kwasu octowego. Charakteryzuje go naturalna mętność oraz specyficzny ostry zapach i kwaśny smak z wyczuwalną nutą jabłek.Walory smakowe i odżywcze octu jabłkowego cenione były już w starożytności. Egipcjanie, Grecy i Rzymianie stosowali go nie tylko jako przyprawę czy środek konserwujący żywność – stosowany był także w praktykach zielarskich. Współczesna nauka także rozpoznaje cenne właściwości octu jabłkowego, wykorzystywanego dziś na całym świecie.
imergass, szyld sklepu, hurtownia elektryczna brukowa, zenith aparat, skrzynka elektryczna wymiary, rozłącznik rbk 00, rura drenażowa, rodzaje obwodów elektrycznych, podstawa bezpiecznikowa, rozłączanie pdf, czujnik propan butan, nowodvorski wheel, zarowka led, trasy kablowe baks, uni t ut15c
yyyyy